Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

22 січня біля Землі пролетить астероїд YE5

  • 19.01.2021, 20:10
  • 1 023

Космічний камінь, відомий як 2020 YE5, зараз пролітає повз Марс і повинен пролетіти на відстані близько 400 тис. км від Землі найближчими днями

Астероїд рухається зі швидкістю 10,5 кілометрів на секунду або 37 800 км / год. На такій швидкості він міг легко зробити повний оборот навколо Землі всього за годину, відзначили астрономи, передає НВ.

Спостереження NASA показують, що він буде так само близько від Землі, як і Місяць. В середньому наш природний супутник знаходиться на відстані 384 000 км від Землі.

В даному конкретному випадку NASA виключило будь-яку ймовірність зіткнення з Землею і не очікує, що це зміниться. Водночас, хоча це може здатися безпечною відстанню, воно досить близько для астрономів, щоб визначити астероїд як «об'єкт, що зближуються з Землею (NEO)».

«NEO — це комети і астероїди, які були виштовхнуті гравітаційним притяганням прилеглих планет на орбіти, які дозволяють їм увійти в околиці Землі. Науковий інтерес до комет і астероїдів багато в чому обумовлений їх статусом щодо незмінних залишків сміття, що утворилося в процесі формування Сонячної системи близько 4,6 мільярда років назад», — підкреслили астрономи.

За словами дослідників, комети і астероїди, що залишилися примітивними будівельними блоками процесу формування Сонячної системи, дають ключ до розгадки хімічної суміші, з якої сформувалися планети.

Схожі новини