Передплата 2024 ВЗ

Степанов спростував інформацію про закупівлю російських ПЛР-тестів

  • 19.01.2021, 12:35
  • 403

Міністерство охорони здоров'я не купувало в Росії тести для діагностики коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної реакції

Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов на брифінгу, відповідаючи на запитання.

«Я наведу цифри про тести, які закуповуються чи закуповувалися Міністерством охорони здоров'я по країнах виробників. Це Китайська Народна Республіка, Сполучені Штати Америки, Корея, Польща, Німеччина, Велика Британія, Франція, Австрія, Канада, Чехія, Туреччина, Сингапур. Як ви бачите, Російської Федерації тут немає.

На сьогодні закупівля більшості ПЛР-тестів здійснюється в українського виробника «Українські генетичні технології» як за державним замовленням, так і приватними лабораторіями".

Читайте також: Гроші на вітер? ПЛР-тести можуть давати хибний результат — вчені

Степанов запевнив, що державні лабораторії не використовують діагностичне обладнання з Російської Федерації.

«Згідно з актуальними даними Держлікслужби, до реєстру юридичних осіб, відповідальних за ввезення медичних виробів для діагностики коронавірусної хвороби, методом ПЛР, належать 66 медичних позицій. Із них Китай — це 15, Україна — 12, США — 7, Корея — 5, Італія — 5. Якщо ми говоримо про РФ, то це три зареєстрованих медичних вироби.

Три юридичних особи, які зареєстровані в Російській Федерації та здійснюють свою діяльність через українських постачальників, складають менше, ніж 0,6%. Їхні тести використовуються виключно в приватних лабораторіях.

Держава точно не закуповувала, не закуповує і закуповувати не планує (з Росії)".

Схожі новини