Передплата 2024 ВЗ

Навальний повернувся в Росію: його затримали

  • 18.01.2021, 08:30
  • 678

17 січня опозиціонер вилетів з Берліна до Москви

Літак із російським опозиціонером Олексієм Навальним приземлився в аеропорту «Шереметьєво» поблизу столиці Росії Москви, хоча спершу мав прибути до аеропорту «Внуково». Там збиралися прихильники Навального. Декількох з них затримали правоохоронці, передає Радіо Свобода.

Федеральна служба виконання покарань Росії офіційно повідомила про затримання російського опозиціонера Олексія Навального в аеропорту «Шереметьєво» під Москвою.

«Був затриманий засуджений до умовного покарання Олексій Навальний, який з 29 грудня 2020 року перебував у розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну», — йдеться в заяві, яку цитують російські інформаційні агентства.

До рішення суду опозиціонер має перебувати під вартою.

«Засуджений був оголошений в розшук за систематичні порушення умов випробувального терміну з приписом про вжиття заходів до його затримання при встановленні місцеперебування», — повідомили тюремники.

Тим часом голова Європейської ради Шарль Мішель і високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель закликають російську владу негайно звільнити затриманого в аеропорту опозиціонера Олексія Навального. Про це вони написали у своїх Twitter.

«Затримання Олексія Навального по прибутті до Москви неприпустиме. Я закликаю російську владу негайно звільнити його», — зазначив Шарль Мішель.

Жозеп Боррель зазначив, «Російська влада повинна поважати права Олексія Навального і негайно звільнити його. Політизація судової системи неприпустима».

Схожі новини