Передплата 2024 «Добра кухня»

Були укуси кажанів: китайські вчені порушували норми ВООЗ

  • 17.01.2021, 19:35
  • 16.6K

Вчені з Уханя, звідки почалося поширення COVID-19, зізналися, що порушували норми Всесвітньої організації охорони здоров'я під час роботи з потенційними носіями вірусів. Окрім того, їх кусали кажани

Про це повідомило Taiwan News. Видання також опублікувало відео, де видно, що вчені контактують із лиликами без належних засобів захисту.

Китайське державне телебачення 29 грудня 2017 року випустило відеоролик, що розповідає про діяльність вірусологині Ши Чженлі, також відомої як «Жінка-кажан», і її команди. Вчені тоді намагалися з`ясувати походження вірусу SARS.

Попри те, що дослідники працюють у лабораторії з четвертим рівнем біобезпеки, вони демонструють очевидне нехтування протиепідемічними заходами під час роботи з потенційно заразними тваринами.

Один із дослідників Уханського інституту вірусології на відео розповідає, що ікла кажана пройшли крізь його рукавичку. Він сказав, що «його ніби вкололи голкою». Потім на відео можна побачити руку людини, на якій з`явилося почервоніння після укусу.

Читайте також: Загадкове вбивство: у США застрелили вченого, який був на порозі важливого відкриття

Оповідач зазначає, що кажани можуть переносити різні віруси, зокрема сказ. Потім він заявляє, що членам бригади вводять вакцину проти цієї хвороби перед кожним дослідженням у польових умовах.

У статті, опублікованій у Китайському науково-дослідному центрі, яка пізніше була прихована цензурою, Ши хвалилася, що «ця робота не така небезпечна, як усі думають». За її словами, хоча кажани переносять безліч вірусів, ймовірність прямого зараження людей дуже мала.

Нагадаємо, в четвер, 14 січня, делегація Всесвітньої організації охорони здоров'я прибула до міста Ухань (Китай), щоб почати розслідування причин пандемії COVID-19.

Схожі новини