Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімат, подорожі, виплати: повідомили про перші укази Байдена

  • 17.01.2021, 14:15
  • 637

Обраний президент США Джо Байден планує підписати близько дюжини указів, зокрема про приєднання до Паризької угоди про клімат, в перший день свого перебування на посаді

Про це пишуть американські ЗМІ з посиланням на інформацію нового глави адміністрації Рона Клейна.

Байден в перший день перебування на посаді поверне США до Паризької кліматичної угоди — глобального пакту про скорочення викидів вуглецю, з якого США вийшли за часів Трампа.

Також Байден скасує суперечливу заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю.

Крім того, новий президент зробить носіння масок для обличчя обов'язковим на території федеральної власності і під час поїздок між штатами.

Він також підпише накази про припинення виселень і виплат за студентськими позиками під час пандемії коронавірусу.

Читайте також: Байден поділився своїми планами на перші 100 днів президентства

Крім виконавчих указів в перші дні його перебування на посаді Байден планує направити в Конгрес масштабний імміграційний план. Він запропонує шлях до громадянства для мільйонів іммігрантів без документів, які наразі перебувають у Сполучених Штатах.

Цього тижня Байден оголосив про свій перший законодавчий пріоритет, оголосивши про пакет допомоги від коронавірусу на 1,9 трильйона доларів, частина з яких піде на прямі виплати американцям.

Байден ясно дав зрозуміти, що хотів би, аби це було перше питання, яке Конгрес розгляне після його інавгурації 20 січня.

Схожі новини