Передплата 2024 «Добрий господар»

Центр "Бабин Яр" виклав у вільний доступ тисячі архівних документів

  • 16.01.2021, 10:15
  • 599

Цифровий архів Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" поповнився тисячами нових документів минулого сторіччя

Про це повідомила керівниця проєкту «Імена» Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» Анна Фурман, яку цитує сайт центру

Оприлюднені нові книги РАЦСів за 1927−1933 роки із Державного архіву Києва та Трудова картотека мешканців столиці й області періоду нацистської окупації із Державного архіву Київщини.

Загалом близько 300 тисяч сканкопій документів стали доступними широкому загалу на онлайн-платформі Меморіалу.

Загалом на онлайн-платформі Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» наразі є близько 500 тисяч сканів документів.

Читайте також: Українські євреї проти нового Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», який фінансують російські мільярдери

«Матеріалів РАЦСів дуже багато, ми обробляємо їх частинами. Ці документи — свідоцтва про народження, шлюб, смерть тощо — цікавлять населення найбільше. Завдяки цим паперам люди можуть дізнатися про своє коріння, підтвердити національність, провести генеалогічне дослідження. Актові книги, що зараз перебувають на реставрації в архіві, будуть оцифровані та доступні за першої можливості», — розповіла Фурман.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» уклав із Державною архівною службою Меморандум про партнерство, який передбачає спільну роботу над створенням цифрового архіву, співпрацю в освітніх, наукових та культурних заходах.

Схожі новини