Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардеп може сплатити від 51 до 85 тисяч гривень штрафу за «кнопкодавство»

  • 15.01.2021, 15:10
  • 571

Проти нардепа порушили кримінальне провадження, досудове розслідування у цій справі здійснюватиме ДБР

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти народного депутата Андрія Іванчука за «кнопкодавство». Про це повідомляє рух ЧЕСНО.

«Рух ЧЕСНО отримав від ОГП листа про те, що перший заступник генпрокурора Роман Говда за нашою заявою вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ймовірне вчинення Іванчуком кримінального правопорушення за ст. 364−2 Кримінального кодексу України (здійснення народним депутатом на пленарному засіданні Верховної Ради голосування замість іншого народного депутата)», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рух ЧЕСНО раніше звернувся до Офісу генпрокурора із заявою про вчинення народним депутатом кримінального правопорушення. Однак тоді генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що підстав для відкриття справи немає, оскільки рухом ЧЕСНО нібито не було дотримано вимог Регламенту ВРУ «щодо порядку направлення заяви».

«Рух ЧЕСНО подав до суду скаргу на це рішення Венедіктової та одночасно із цим спрямував до Офісу генпрокурора другу заяву про вчинення Іванчуком кримінального правопорушення», — зазначається у повідомленні.

Цього разу справу таки порушили.

Зазначимо, що за кнопкодавство у законодавстві передбачений штраф у розмірі 51−85 тисяч гривень.

Схожі новини