Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікар, який видав Трампу довідку «найздоровішого президента» - помер

  • 15.01.2021, 10:50
  • 611

На момент смерті лікарю було 73 роки

Лікар, який свого часу видав американському лідеру Дональду Трампу довідку «найздоровішого президента», помер. Про це з посиланням на CNN передає Главком.

Гарольд Борнштейн
Гарольд Борнштейн

Гастроендокринолог Гарольд Борнштейн був лікарем Трампа з 1980 року, а до цього — лікарем президента був його батько. На момент смерті йому було 73 роки. Причини його смерті не уточнюються, проте відомо, що це сталося ще 8 січня.

Борнстейна звільнили з посади лікаря Трампа у 2017 році. CNN зазначає, що це сталося після того, як той «розсердив президента»: він розповів газеті The New York Times, що прописав президентові ліки для лікування випадіння волосся.

Газета Politico вважає, що відносини між Трампом і Борнштейном погіршилися ще у 2016 році. Тоді останній жорстко заявив, що президент може померти на своїй посаді. «Якщо з ним щось станеться, то станеться. Як і з усіма нами, хіба ні? Адже не дарма у нас є віцепрезидент, спікер палати, і ще цілий список людей. Вони можуть спокійно продовжувати вмирати», — говорив лікар.

Борнштейн став широко відомий ще до цього, під час передвибочрної кампанії 2016 року. Тоді він заявив, що у Трампа чудове здоров'я і екстраординарна витривалість і він стане найздоровішою людиною серед коли-небудь обраних президентів. У 2018 році лікар зізнався, що сам політик надиктував йому таку заяву.

Схожі новини