Передплата 2024 «Добра кухня»

Наступного місяця в Україні розпочнеться вакцинація від коронавірусу — Степанов

  • 15.01.2021, 09:10
  • 433

Українці, як і жителі країн ЄС, отримуватимуть COVID-паспорт

В Україні почнуть вакцинувати людей від COVID-19 у лютому 2021 року китайською вакциною Sinovac. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24».

«Ми відразу говорили, що почнемо в лютому або березні 2021 року. Це було відразу сказано, виходячи з наших переговорів. Я точно знаю, що ми почнемо вакцинуватися від лютого поточного року. Це те, що у нас точно є. Якщо ми орієнтуємося на те, що у нас вже підписано з компанією Sinovac, це 700 тис. доз, вони нам повинні поставити впродовж 30 календарних днів з дня реєстрації. Ми очікуємо, що вони закінчать реєстрацію в січні, і ми почнемо вакцинацію», — сказав міністр.

За його словами, наразі жодна вакцина не закінчила третю стадію випробувань.

«Японія, наприклад, не починала вакцинацію і не починатиме принаймні до початку березня. Вони чекають, дивляться, що відбувається у світі з вакциною. Ми повинні знати, що жодна вакцина не закінчила третю стадію випробувань, найближчий термін закінчення однієї з них — це кінець 2021 року, зараз йде екстрене використання щепленнєвого матеріалу», — зазначив Степанов.

Глава МОЗ підтвердив, що Україна купуватиме вакцини від коронавірусу через міжнародного посередника, яким буде міжнародна компанія Crown Agents.

«На мою думку, всі закупівлі мають проводитися через відповідну структуру Міністерства охорони здоров'я. На превеликий жаль, те підприємство, яке у нас є — ДП „Медзакупівлі“ — неефективно пропрацювало протягом 2020 року», — додав міністр.

Очільник МОЗ додав, що українці, як і громадяни країн ЄС, отримуватимуть паспорт вакцинації.

Схожі новини