Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Італії почався найбільший в історії країни судовий процес над членами мафії

  • 14.01.2021, 14:10
  • 561

Суд має заслухати понад 900 свідків

У середу, 13 січня, в Італії почався один з найбільших в історії країни судовий процес над 355 членами кримінального синдикату «Ндрангета» і пов'язаних з ним корумпованих чиновників, бізнесменів та юристів. Процес проходить в місті Ламеція-Терме, на півдні країни, під нього довелося переобладнати будівлю call-центру, пише newsru.co.il.

Суду належить заслухати понад 900 свідків.

Під час попередніх слухань на зачитування списку підсудних знадобилося три години. Усіх звинувачують в численних насильницьких діях — вбивствах, наркоторгівлі, рекеті, — а також відмиванні грошей, дачі та отриманні хабарів, а також зловживанні посадовими повноваженнями. Всі злочини були скоєні в період з 1990 по 2019 рік.

Ще 92 людини визнали провину і процес над ними буде проходити в спрощеному порядку. Серед них — Джанкарло Пітелла, колишній сенатор від партії Сильвіо Берлусконі «Вперед, Італія!», А також 62-річний прокурор Нікола Граттер.

Синдикат «Ндрангета» базувався в Калабрії і вважається наймогутнішим мафіозним угрупуванням в країні, могутнішим, ніж сицилійська «Коза Ностра».

Схожі новини