Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Цінуємо підтримку Литви у прагненні України стати членом ЄС та НАТО: Порошенко

  • 13.01.2021, 20:45
  • 564

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь у 5-му благодійному телемості між Україною та Литвою «Разом до перемоги»

Він привітав учасників телемосту і подякував литовським партнерам за тверду позицію та підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

«Щиро вітаю п’ятий міжнародний благодійний телеміст між Україною і Литвою. Він присвячений боротьбі з російською агресією. „Разом до перемоги“ — саме такою є назва заходу, яка чудово відтворює всю суть україно-литовських відносин», — зазначив Петро Порошенко.

«Литва допомагає Україні захищати територіальну цілісність і відстоювати європейський вектор розвитку. І ми дуже цінуємо ту підтримку, яку Вільнюс надає Києву в нашому прагненні стати повноправним членом Європейського Союзу та НАТО. Ми дякуємо литовському народу за щиру дружбу, за міцну підтримку», — сказав п’ятий Президент.

5-й благодійний телеміст «Разом до перемоги» відбувся за підтримки Національного Телебачення Литви. Головна мета цього заходу — допомогти Україні в боротьбі з московською агресією та її наслідками. Цьогоріч вперше до Марафону долучилася Білорусь.

Під час телемосту відбулися прямі включення з прифронтової зони, виступи виконавців з обох країн. Традиційно під час заходу проходить збір коштів для підтримки військових та українців, які постраждали під час російсько-української війни. Торік вдалося зібрати понад 121 тисячу євро. Співорганізатором заходу є харків’янин, волонтер, депутат з фракції «Європейська Солідарність» у Харківській міській раді Олег Абрамичев.

Схожі новини