Передплата 2024 «Добрий господар»

Велопрогулянка прем'єра Джонсона викликала осуд британців

  • 12.01.2021, 21:35
  • 730

Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона 10 січня 2021 року помітили за майже 11 кілометрів від Даунінг-стріт. Він катався на велосипеді навколо Олімпійського парку. Втім, згідно з карантинними обмеженнями в країні, такі прогулянки дозволені один раз на день і виключно в межах свого району

Прем'єр Великої Британії під час прогулянки перебував у масці, крім того його супроводжував охоронець. Про це повідомляє Evening Standard.

За даними видання, під час прогулянки політик був стурбований великою кількістю людей у парку.

«Він був стурбований тим, чи дотримуються люди правил, і хвилювався після велосипедної прогулянки парком», — зауважило видання.

Британці ж такою поведінкою прем'єра обурилися.

«Зважаючи на поточну ситуацію з COVID, я була шокована, побачивши, як він їздить на велосипеді навколо, виглядаючи таким безтурботним», — розповіла очевидиця.

Читайте також: Борис Джонсон назвав новонародженого сина на честь медиків, які лікували його від COVID-19 (фото)

Очільник міністерства охорони здоров'я Великої Британії Метью Генкок заявив, що Джонсон не порушив карантин. Він додав, що кожен може піти займатися у парк, втім лише з однією людиною.

«Нічого страшного, якщо ви пішли на довгу прогулянку і опинилися за 11 кілометрів від дому, це нормально», — сказав Хенкок.

Однак, міністр наголосив, що їздити з одного регіону в інший — заборонено.

Схожі новини