Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Постраждалі від Голокосту безкоштовно отримають вакцину від COVID-19

  • 12.01.2021, 19:55
  • 595

Ізраїль надасть вакцини від COVID-19 євреям, що вижили під час Голокосту

Складна міжнародна логістична операція перебуває тільки на початковій стадії. Міністр у справах діаспори Омер Янкелевич доручив організації «Корпус Шалом» узгодити бюрократичні процедури, пише jpost.com.

Організація звернулася до кількох великих медичних компаній із приводу логістики проєкту, а міністерство у справах діаспори працює з міністерством охорони здоров'я, щоб координувати свої дії із Pfizer і Moderna.

Кампанія буде проводитися через центри вакцинації в різних країнах. До постраждалих під час Голокосту, які не можуть покинути свої будинки, прибудуть медперсонал і волонтери.

Читайте також: Ізраїль — лідер із вакцинації у світі: як це вдалося

Міністерство має намір залучити єврейських благодійників для допомоги у фінансуванні операції і замовити додаткові вакцини, а не брати з квоти, виділеної Ізраїлю.

«Під час гострої глобальної кризи перед обличчям коронавірусу у нас є привілей хоча б трохи відплатити тим, хто вижив у Голокості, тим, хто пережив пекло нацистського гнобителя і завдяки своїй мужності зумів захистити іудаїзм» — сказав Янкелевич.

«У нас є привілей забезпечити їм захист від коронавірусу. Це моральний постулат, який кожен єврей несе в своєму серці, це те, що допоможе нам переконатися, що ми ніколи не залишимося на самоті зі своєю бідою».

Схожі новини