Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Штатах виявили перші випадки коронавірусу серед горил

  • 12.01.2021, 18:55
  • 545

У зоопарку в Сан-Дієго (США) кілька горил заразилися коронавірусом. Це перший відомий випадок зараження таких приматів COVID-19 у США, а, можливо, і в усьому світі

Про це зазначено у пресрелізі зоопарку.

Там вказують, що дві горили з восьми, які живуть разом у цьому парку, почали кашляти. Зразки їх посліду взяли на аналіз до Каліфорнійської лабораторії охорони здоров’я тварин та безпеки харчових продуктів (CA HFS). У них знайшли коронавірус SARS-CoV-2.

Точна кількість інфікованих горил невідома. Їх продовжують утримувати разом під наглядом, вони харчуються і п’ють, як зазвичай. Керівництво зоопарку очікує, що вони одужають.

Читайте також: Данія знищить мільйони норок, заражених мутованим COVID-19

У зоопарку вважають, що вони могли заразитися від співробітника парку. У нього підтвердили інфікування коронавірусом, але перебіг хвороби проходив безсимптомно, і з горилами він працював тільки в масці.

Зоопарк Сан-Дієго планує поділитися отриманим знанням із медичними працівниками, природоохоронцями та науковцями, щоб розробити заходи щодо захисту горил у лісах Африки.

Інфікування коронавірусом тварин

У вчених неодноразово виникали питання про можливість передачі вірусу між представниками різних видів. Зокрема, висловлювалася гіпотеза, що він перейшов до людини від кажана.

Guardian нагадує, що у низці країн були підтверджені випадки, коли домашні кішки й собаки заражалися коронавірусом від господарів. Серед диких тварин найчастіше згадувалися випадки зараження великих хижаків в зоопарках — тигрів і левів.

Уряд Данії 4 листопада повідомив, що на норкових фермах виявили мутований COVID-19. Він може передаватися людям, однак наразі немає доказів того, що ця версія більш небезпечна чи стійкіша до вакцин.

Схожі новини