Передплата 2024 ВЗ

Візит Санду до України: президентка запалила свічку на Алеї Героїв (фото)

  • 12.01.2021, 13:15
  • 663

Сьогодні, 12 січня, в Україні розпочався офіційний візит новообраної президентки Молдови Маї Санду з президентом Володимиром Зеленським

Про це розповідають #Букви.

Так, перед початком офіційної церемонії зустрічі у дворі Маріїнського палацу Мая Санду відвідала Алею Героїв Небесної Сотні. Там, біля стіні з портретами загиблих, президентка Молдови запалила свічку пам’яті.

Читайте також: Як президентці змінити парламентську Молдову?

Після цього Мая Санду поїхала до Маріїнського палацу, де її зустрів Володимир Зеленський.

Урочиста церемонія зустрічі відбулася на площі біля Маріїнського палацу у вівторок, 12 січня. Захід наживо транслював офіс глави Української держави у фейсбуці.

На початку церемонії пролунали гімни двох країн, після чого Зеленський та Санду оглянули стрій воїнів почесної варти України.

Санду привіталася з українськими військовослужбовцями офіційним вітанням у ЗСУ українською мовою: «Слава Україні!».

Глави держав також привіталися з офіційними делегаціями двох країн і пішли на перемовини.

Раніше Управління державної охорони України повідомляло, що через дипломатичний візит президентки Молдови Маї Санду може бути незначне обмеження дорожнього руху на окремих ділянках Києва.

У четвер, 10 грудня, голова Конституційного суду Молдови Домніка Маноле офіційно визнала Маю Санду новим президентом. Також суд затвердив результати виборів президента.

У середині листопада в Молдові на виборах президента країни перемогла експрем’єр-міністр і лідерка партії «Дія і солідарність» Мая Санду — вона набрала 57,75% голосів виборців. Її головний суперник — чинний президент Ігор Додон — отримав 42,26% голосів.

Схожі новини