Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розробники створили назальний спрей від коронавірусу

  • 11.01.2021, 18:10
  • 741

Канадська компанія SaNOtize, співзасновником якої є ізраїльтянка Гілл Регев, розробила назальний спрей, який став ефективний від коронавірусу у верхніх дихальних шляхах

Назальний спрей з оксидом азоту довів свою ефективність на 99,9 відсотка в ході незалежних лабораторних тестів в Інституті противірусних досліджень Університету штату Юта (США). Зараз він проходить другу фазу клінічних випробувань у Канаді. Також починаються випробування цього спрею в декількох лікарнях Великобританії, пишуть Деталі.

Доктор Гілл Регев, співзасновниця і генеральний директор компанії, виросла в Ізраїлі і одержала докторський ступінь в галузі біохімії в Єврейському університеті.

«Ми знаємо, що інфекція починається в носових проходах — саме через них вірус проникає в організм. Там він розмножується. Якщо ми вб'ємо його відразу після того, як він увійде в тіло, ми зможемо запобігти хворобі», — пояснила вона дію спрею в інтерв'ю Times of Israel.

Панкадж Шарма, професор неврології і директор Інституту серцево-судинних досліджень при Лондонському університеті, прокоментував: «Той факт, що відносно простий назальний спрей може бути ефективним лікуванням — довгоочікувана новина, яка віщує значний прогрес в нашому терапевтичному арсеналі проти цієї руйнівної хвороби».

Схожі новини