Передплата 2024 «Добрий господар»

Тут нема чому дивуватись: Соболєв про Гройсмана і хабар

  • 11.01.2021, 15:30
  • 1 001

Нардеп 8-го скликання Єгор Соболєв заявив, що Гройсман толерував і вирощував корупцію

Нардеп 8-го скликання Єгор Соболєв заявив в авторській програмі блогера Сергія Іванова «Антиподи», що не здивований інформації про ймовірний хабар експрем’єру Володимиру Гройсману.

«Насправді Гройсман толерував і вирощував корупцію в тому самому земельному кадастрі або містобудуванні — там чітко були його люди, чітко були схеми, які по всій країні розростались. І тут немає чому дивуватись», — говорить Соболєв.

«Ну, а який у Микитася мотив обмовляти Гройсмана? Як йому зараз Гройсман зашкодить?», — питає Соболєв.

На його переконання, ще з часів Януковича корупціонери не боялись відповідальності і не ховали докази.

«Вони так живуть. Пам’ятаєш „чорну бухгалтерію“ Партії регіонів? Ну який ідіот буде писати розписку, що „я взяв мільйон доларів в обмін на такі і такі дії“? Але вони писали. Я думаю, що це наслідок безкарності багаторічної. І вони звикли. До речі, що в Україні показує, що потроху ми йдемо на поправку, — це те, що починає з’являтися страх. Навіть оці всі розмови того самого Юрченка, „плюшки“, — вони починають вже боятися. Вони розуміють, що є НАБУ з можливістю прослушки, є громадськість, є відкриті реєстри власності для журналістів-розслідувальників. Але все одно культура безкарності ще далі панує в їхніх колах. Я б сказав, це вже обережне корупційне рішення. Він на підставну особу оформив. Якби не покази Микитася, в принципі у слідства нічого й не було б», — переконаний Соболєв.

Як відомо, на початку грудня 2020 року в мережі з’явилась ухвала Вищого антикорупційного суду зі справи екснардепа-забудовника Максима Микитася, з якої випливає, що за версією слідства НАБУ на посаді прем’єра Володимир Гройсман отримував через посередників хабар за призначення Олександра Лятамбора президентом державної корпорації «Укрбуд» на понад 75 мільйонів гривень.

Речник Гройсмана Василь Рябчук заявив, що ця інформація — «абсолютна брехня», а експрем’єр «не має жодного стосунку до будь-яких корупційних діянь».

Редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ після свідчень забудовника Максима Микитася провело обшуки у структурах Гройсмана.

У пресслужбі НАБУ не стали спростовувати інформацію про те, що у справі скандального забудовника Максима Микитася фігурує прізвище колишнього голови уряду Володимира Гройсмана, а також факт обшуків у ЖК «Аристократ», де розташований офіс Гройсмана.

Очільник НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю «zn.ua». повідомив, що детективи бюро перевіряють інформацію про можливий хабар Гройсману, але поки не можуть це коментувати, адже розслідування у справі «Укрбуду» триває. Він підтвердив факт обшуків у приміщенні Гройсмана. Ситник зазначив — для розслідування не дуже добре, що інформація про обшуки і ймовірний хабар Гройсману просочилася у ЗМІ. Директор НАБУ додав, що експертизу у справі Гройсмана ще не завершили, тому він не може «ні в позитивному, ні в негативному ключі коментувати цю справу». Артем Ситник також заявив, що як тільки будуть стовідсоткові докази тієї або іншої версії, у НАБУ все прокоментують.

Схожі новини