Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дослідження: безсимптомні хворі передають щонайменше половину нових випадків COVID-19

  • 10.01.2021, 14:50
  • 664

Співробітники Центру з профілактики та контролю захворювань у США з'ясували, що безсимптомні хворі на COVID-19 можуть передавати щонайменше 50% нових випадків вірусу

Тому їм наполегливо радять дотримуватися соціальної дистанції та носити маски. Результати дослідження опубліковані на сайті JAME Network, передає Суспільне.

Дослідники розділили потенційних поширювачів коронавірусу на три групи: досимптомні хворі, безсимптомні та симптомні. Після цього вони змоделювали ситуації, за скільки випадків COVID-19 буде відповідальна кожна з цих груп у залежності від часу, коли вони найбільш заразні.

Як з’ясувалося, досимптомні та безсимптомні громадяни відповідальні за передачу вірусу у щонайменше 50% випадках. Тому науковці наполягають на носінні масок, дотриманні соціальної дистанції, гігієни рук та запровадженні тестування всього населення, навіть без симптомів, поки вакцини не стануть доступними широкому загалу.

Дослідники констатують, що наразі у більшості країн проводять тестування на COVID-19 лише людям із відповідними симптомами, а у громадських закладах перевіряють температуру тіла, щоб виявити хворих. Однак, за їхніми словами, виявлення симптомних хворих та їх ізоляція не допоможе уповільнити поширення коронавірусу.

Схожі новини