Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Враження, що впав літак": очевидці розповіли про вибух під Лубнами

  • 09.01.2021, 18:35
  • 1 095

Під Лубнами (Полтавська область) сьогодні вдень сталася розгерметизація газогону. Місцеві повідомляють, що був моторошний гуркіт, тремтіли шибки у вікнах, гуділа підлога

Як повідомляє кореспондент УНІАН з посиланням на Полтавське облуправління ДСНС, розгерметизація сталася біля села Калайдинці.

«Наші фахівці ще не знають в якому газогоні розгерметизація. Вони ще туди їдуть. Там проходить кілька газопроводів», — повідомили в управлінні.

Тим часом місцеві мешканці розповідають про пережите у соцмережах. Деякі навіть додають технічні подробиці інциденту.

«Це жах… У нас тут стояв такий гуркіт, тремтіли шибки у вікнах, гуділа підлога… Це дуже страшно, повірте», — пише в соцмережах Маріанна Шакуро.

Читайте також: У Львові через вибух обвалилась стіна будинку, є травмовані

Інша місцева жителька Оксана Щербак у Facebook розповідає, що великій пожежі передував потужний вибух. Дістатися до місця інциденту на авто неможливо. Жінка каже, що горить у полях.

«На Полтавщині під Лубнами масштабна пожежа, ймовірно, на газогоні. Від гулу тремтять всі вікна й посуд у будинках. У перші секунди склалося враження, що впав літак. Зараз заграва зменшилася, схоже, перекрили газ. Ймовірно, зношені труби не витримують тиску. Добре, що все сталося поза населеними пунктами», — розповіла жінка.

«Газопровід „Прогрес“. Відбулася розгерметизація і скупчення природного газу до критичного значення, що призвело до вибуху», — пише Олексій Вікторович.

Схожі новини