Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Twitter остаточно заблокував акаунт Трампа

  • 09.01.2021, 13:15
  • 619

Дію облікового запису президента США Дональда Трампа в Twitter припинено

Про це проінформували на сторінці Twitter Safety.

«Після ретельної перевірки останніх твітів акаунту @realDonaldTrump і контексту навколо них ми назавжди заблокували акаунт через ризик подальшого підбурювання до насильства», — йдеться в повідомленні.

Тепер після переходу на сторінку Дональда Трампа користувачі бачать текст: «Профіль забанено. Twitter банить профілі, що порушують Правила Twitter».

Читайте також: Трамп вимагав від влади Джорджії «знайти» йому потрібні голоси: запис розмови

7 січня, після штурму Капітолія соціальні мережі Twitter і Facebook тимчасово заблокували акаунти Дональда Трампа. Тоді в адміністрації соцмережі попередили, що акаунт Трампа буде назавжди заблокований, якщо він продовжить порушувати політику Twitter щодо загроз насильства і дезінформації про вибори.

Згодом акаунти Дональда Трампа у соціальних мережах Facebook та Instagram заморозили щонайменше на два тижні, позбавивши його можливості писати в соцмережах до кінця каденції.

Нагадаємо, напередодні штурму Капітолія прихильниками президента, під час якого загинули п`ятеро осіб, президент Трамп підбурював протестувальників та заохочував рушити до будівлі Конгресу.

Більш ніж за дві години після штурму Трамп випустив у соцмережах 50-секундне відеозвернення. У ньому президент жодним чином не згадував про агресивні дії протестувальників, але повторив необґрунтовані твердження про вкрадені вибори. Відео видалили Twitter, Facebook та YouTube.

Схожі новини