Передплата 2024 ВЗ

Отрута під виглядом ліків Pfizer: СБУ перехопила партію псевдовакцини

  • 09.01.2021, 08:35
  • 1 107

Служба безпеки розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer від COVID-19

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на коментар пресслужби СБУ

«Станом на зараз відомо, що за попередньою змовою група осіб придбала, перевозила, зберігала та відпускала отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer».

Правоохоронці перевіряють обставини застосування цих засобів, вакцинації окремих громадян як в медичних закладах, так і за їх межами

Відомості за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 К К України, внесено в Єдиний реєстр досудового розслідування 06 січня 2021 року.

Читайте також: Побічні ефекти вакцини Pfizer стривожили експертів FDA

Нагадаємо, 6 січня бізнесмен Михайло Бродський у своїй колонці у ЗМІ заявив, що деякі народні депутати й представники уряду таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer. За його даними, вони платили за щеплення по 2,5 тисячі євро.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заперечило, що передавало вакцину для щеплення від COVID-19 українським чиновникам та бізнесменам. Речник ізраїльського МОЗ нагадав, що умови транспортування та зберігання вакцини Pfizer є настільки специфічними, що провезти її контрабандою фактично неможливо.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію про можливу підпільну вакцинацію від коронавірусу депутатів і топ-чиновників, а президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та іншим правоохоронцям перевірити інформацію про контрабанду вакцини від коронавірусу.

Слідчі СБУ внесли в Єдиний реєстр досудового розслідування відомості «про вчинення злочину при ввезенні та застосуванні засобів під виглядом вакцини від вірусу COVID-19» за ч.3 ст. 321 ККУ.

Схожі новини