Передплата 2024 «Добра кухня»

Які рослини можуть завдати шкоди здоров’ю домашніх тваринок

  • 08.01.2021, 16:00
  • 2 577

Якщо ваша домашня тваринка (кішка чи собачка) вподобала кімнатні квіти та полюбляє порпатися в горщечках із ними, то краще відмовитися від деяких рослин, щоб не зашкодити здоров’ю тварини

Блискучі та яскра­ві плоди декоративного перцю привертають увагу як собак, так і кицьок. Ба­жаючи лише погратися з рослинами, вони можуть і скуштувати їх. Однак у всіх частинах рослини із родини пасльонових, до яких належить декора­тивний перець, містяться отруйні речовини.

Молочний сік моло­чайних подразнює шкіру і слизові оболонки. До мо­лочайних належать такі популярні кімнатні рос­лини, як кротон, молочай і пуансетія. Амарилісові не є такими небезпечними, як інші рослини, — отруйні речовини сконцентрова­ні в них у цибулинах або бульбах. Однак такі рос­лини, як гіпеаструм, клівія чи гемантус краще схо­вати подалі від домашніх гризунів.

У дифенбахії, алоказії, монстері, філодендроні, спатифілюмі, аглаонемі також містяться речови­ни, що подразнюють шкі­ру та слизові оболонки. Варто поставити за межа­ми досяжності й горщики з азаліями — вони можуть виявитися отруйними для кішок.

Галина Липовецька для газети «Добрий господар»

Схожі новини