Передплата 2024 ВЗ

"Хоч побачимо, що це таке": Степанов прокоментував реєстрацію російської вакцини в Україні

  • 08.01.2021, 13:35
  • 656

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, через які перевірки має пройти російська вакцина від коронавірусу "Спутник V", аби потрапити на ринок України, а поки що є тільки заявка

Про це повідомляє Степанов на щоденному ранковому брифінгу.

«Російська вакцина „Спутник“ — єдиний лікарський засіб, навколо якого є така кількість пліток та політики. Це зрозуміло, тому що Російська Федерація завжди використовувала будь-яку можливість у своїй гібридній війні».

Степанов розповів, що 6 січня харківська компанія «Біолік» лише подала заявку до Державного експертного центру на дозвіл продавати в Україні російську вакцину.

Крім цього, за словами міністра, компанія ще повинна подати реєстраційну форму, а також досьє, в якому має бути чітко доведена безпечність препарату та показані результати трьох фаз клінічних випробувань.

За результатами усіх цих подань, продовжує голова МОЗ, можна буде говорити про якість препарату.

«Нарешті ми хоч побачимо не якісь там політичні гасла, а що таке ця російська вакцина», — наголосив Степанов.

Читайте також: Російська вакцина проти Covid-19 сумнівна. Наука не на боці росіян

Він висловив упевненість, що Україна здатна забезпечити себе вакциною від Covid-19 від провідних світових виробників, які подають заявки відкрито і якісно, «не влаштовуючи інформаційну війну».

Нагадаємо, 2 січня нардеп, кум президента Р Ф Віктор Медведчук заявив про те, що до Міністерства охорони здоров'я України вже надійшла заявка про держреєстрацію «Спутнік V» для використання як вакцини від коронавірусу.

Схожі новини