Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Павленко: з ревнощів до здобутків Порошенка влада нехтує річницею Томосу

  • 06.01.2021, 14:42
  • 588

Чинна влада нехтує річницею отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України через ревнощі до здобутків п’ятого президента Петра Порошенка

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко, пише пресслужба «ЄС».

«У переддень Різдва у понад тисячолітній історії Українського Православ"я сталася вікопомна подія: Українська Церква стала автокефальною, отримала визнання Вселенського Патріархату, а згодом — ще трьох Церков-Сестер. Очікуємо подальшого визнання, робота не припиняється.

«Держава не має втручатися у церковні справи. Особливо чужа держава-агресор» — ці слова президента Порошенка, певно, найточніше показують, в яких умовах працювали для допомоги українським православним. Адже Україна має право на автокефальну Церкву — і лише відсутність у минулому держави перешкоджало цьому; інші народи отримували автокефалію, щойно позбувалися іноземного ярма", — написав Павленко.

Він зазначив, що тепер належить сповна скористатися можливостями, які відкриває постання вселенськи визнаної автокефальної Церкви для єднання суспільства і знешкодження гібридної російської агресії проти душі і розуму українців.

«На жаль, чинна влада нехтує цими можливостями — чи то з ревнощів до здобутків президента Порошенка і команди, чи з принципу «какая разніца» і загального невігластва. Ба більше, влада часто потурає московській церкві, перешкоджаючи приєднанню громад до церкви української, покриваючи беззаконня, або й беручи участь у ньому.

Але ці намагання адептів «русского міра» марні: Православна Церква України ствердилась, має підтримку людей і розвивається. Історичний процес не спинити — якщо його підтримують щирі, свідомі та активні люди", — зазначив політик.

Схожі новини