Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа Шеремета: в Україні проводять експертизу голосів із "білоруських плівок"

  • 06.01.2021, 15:10
  • 550

Плівку з голосами оприлюднених аудіозаписів ймовірних розмов керівництва КДБ Білорусі, де могли обговорювати вбивство журналіста Павла Шеремета, передали на експертизу

Результат буде відомий за кілька тижнів, можливо, місяць. Про це повідомив в ефірі «Громадського радіо» заступник очільника Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

Експертизу голосів проводять українські фахівці з фоноскопічних експертиз. За його словами, експертизи потребують часу, це складна технічна та експертно-розумова робота.

«У випадку з Білоруссю, маю сумніви, що вона сприятиме цьому розслідуванню. Хоча було би добре після встановлення особи, яка присутня на плівках (ймовірно, представник КДБ Білорусі, — ред.) його допитати. Але у мене є великі сумніви, що нам це дозволять зробити», — заявив Геращенко.

За його словами, зараз узгоджують дату і час, коли українські слідчі зможуть провести допит особи, яка опублікувала докази.

«Все це відбувається із залученням третьої сторони — правоохоронних органів країни, на території якої проводиться допит. Це міжнародні правові доручення, за якими країна на території якої проживає свідок, дозволяє провести слідчі дії українських слідчих», — сказав заступник Арсена Авакова.

Схожі новини