Передплата 2024 «Добрий господар»

"Британський" штам коронавірусу виявили у сусідній Словаччині

  • 05.01.2021, 18:15
  • 507

Медики підтвердили зараження новим штамом коронавірусу і містечку на сході Словаччини

Міністр охорони здоров’я Словаччини Марек Крайчі повідомив 5 січня, що в країні зареєстровано перші випадки зараження «британським» штамом коронавірусу.

Тести підтвердили зараження так званим «британським» штамом коронавірусу в районі міста Міхаловце на сході Словаччини.

Крайчі вже 23 грудня заявив, що «мутована форма коронавірусу, імовірно, з’явилася в Словаччині, оскільки Велику Британію відвідує велика кількість жителів республіки».

Читайте також: Словаччина посилює карантин: зачинили навіть храми

Згідно з даними ВООЗ, загальна кількість інфікованих коронавірусом у Словаччині досягла 188 099 осіб. Від початку епідемії в країні з населенням 5,5 млн. громадян помер 2 521 житель з діагнозом Covid-19.

Із 1 січня в Словаччині різко посилили заходи епідеміологічної безпеки, спрямовані на скорочення соціальних контактів громадян. Введена заборона на вихід з житлових приміщень без нагальної потреби. За останню добу, за даними місцевого МОЗ, в країні зафіксували 2 989 випадків захворювання.

Із 1 жовтня в Словаччині був відновлений режим надзвичайної ситуації, який діяв в період першої хвилі пандемії. Він повинен був завершитися 30 грудня, але влада продовжила його ще на 40 днів. У країні обов’язковим є носіння медичних масок. Порушникам санітарно-епідемічних заходів загрожують штрафи в розмірі до 20 тисяч євро.

Зазначимо, що прем'єр Британії Борис Джонсон оголосив національний локдаун в Англії. Також Шотландія переходить на жорсткий карантин через новий штам коронавірусу.

Схожі новини