Передплата 2024 ВЗ

У Румунію перекинули американських військових та ударні безпілотники

  • 05.01.2021, 13:35
  • 704

США на найближчі місяці розмістили на румунській базі Кимпія-Турзій ударні безпілотники MQ-9 Reaper та близько 90-та військових

Про це повідомляє Mediafax.ro.

Американські військові виконуватимуть розвідувальні, спостережні та дослідницькі місії на підтримку операцій НАТО, а ВПС Румунії через 71-шу авіабазу «Генерал Еманойл Йонеску» надаватиме технічну, оперативну та матеріально-технічну підтримку, необхідну для виконання місій.

«Присутність американських союзників на території Румунії дозволяє розвивати, випробовувати та оцінювати боєздатність потенційних ворогів, а спільна діяльність є ключовим елементом підвищення рівня взаємодії двох сторін», — наголосили в Міноборони Румунії.

Співпраця між Сполученими Штатами Америки та Румунією сприяє зміцненню спроможності колективної оборони та підвищенню регіональної безпеки, додали у відомстві.

Читайте також: Україна закупить для ВМС турецькі бойові безпілотники

Безпілотник MQ-9 Reaper, нещодавно використаний для вбивства іранського генерала Кассема Сулеймані, керується з землі екіпажем із двох операторів, має тривалість дії до 14 годин, максимальну швидкість до 500 кілометрів на годину і дальність дії 1850 кілометрів. Він має два радари, один з яких спеціалізується на морському середовищі, і може бути озброєний широким спектром ракет або бомб з лазерним наведенням.

Схожі новини