Передплата 2024 «Добра кухня»

Власник Alibaba зник після конфлікту з китайським урядом, - CNN

  • 05.01.2021, 13:15
  • 707

Про мільярдера Джека Ма, співзасновника Alibaba, не чути нічого кілька місяців. Ма не з'являвся на публіці і в соціальних мережах з кінця жовтня. За тиждень до цього лістинг на фондовій біржі фінансової філії Alibaba (BABA), Ant Group, був заблокований китайськими регулюючими органами

Про це повідомляє телеканал CNN.

Китайські регулюючі органи критикували компанію за витіснення конкурентів із ринку і обмеження прав споживачів.

Тим часом до компанії Alibaba прийшли з перевіркою на предмет можливої монополістичної поведінки. А минулого тижня видання Wall Street Journal повідомило, що Пекін прагне зменшити імперію Ма і потенційно збільшити частку в його бізнесі.

Газета Financial Times пише, що Ма навіть не був присутній на фіналі створеного ним шоу африканських талантів. Його замінили на посаді судді під час листопадових зйомок останнього епізоду телеконкурсу.

В Alibaba повідомили CNN Business, що Ма «довелося пропустити фінал через щільний графік». Водночас в Alibaba відмовилися повідомити, де зараз перебуває Ма.

Джек Ма пішов з поста виконавчого голови Alibaba у 2019 році. Він більше не посідає керівні посади або посади на рівні ради директорів ні в одній із компаній, в яких він був співзасновником. Але Джек Ма, як і раніше, є найбільшим акціонером Alibaba з майже 5% акцій на суму близько 25 мільярдів доларів. У минулому році Ant Group повідомила, що Ма має «повний контроль» над компанією, і очікується, що його особистий статок різко зросте після публічного розміщення акцій.

Читайте також: Китайську журналістку ув'язнили за репортажі про коронавірус

Ма раніше часто з’являвся на публіці, щоб розповісти про свою благодійну діяльність. Ма також активно виступав на великих міжнародних заходах, таких як Всесвітній економічний форум.

На конференції в Шанхаї наприкінці жовтня Ма публічно критикував китайські регулюючі органи за стримування інновацій.

«Нам потрібно побудувати здорову фінансову систему, а не систематичні фінансові ризики. Впроваджувати інновації без ризиків — отже, знищувати інновації. У світі немає інновацій без ризиків», — сказав він.

Кілька днів по тому китайські регулюючі органи викликали Ма і керівників Ant Group для проведення так званої співбесіди з регулюючими органами. Аналітик ринку Oanda Джеффрі Халлі сказав, що зауваження Ма «явно не викликало симпатії в кабінетах влади в Пекіні».

З офіційних заяв або заяв компанії все ж неясно, чи відвідував Ма відтоді зустрічі, присвячені майбутньому його компанії.

Схожі новини