Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп вимагав від влади Джорджії "знайти" йому потрібні голоси: запис розмови

  • 04.01.2021, 18:15
  • 613

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з держсекретарем Джорджії Бредом Раффенспергером наполягав на тому, що саме він виграв президентську гонку в штаті, і пригрозив юридичними наслідками

Про це свідчить аудіозапис телефонної розмови, яку опублікувало видання The Washington Post.

Трамп наполягає на тому, що в Джорджії бюлетені знищувалися і голоси неправильно порахували.

Трамп: На основі всього цього ми виграли ці вибори в Джорджії… І мешканці Джорджії злі, люди в країні злі. І немає нічого поганого в тому, щоб сказати, ну, що ви перерахували.

Раффенспергер: Ну, пане президенте, проблема полягає в тому, що у вас помилкові дані. Ми поговорили з конгресменами, і вони були здивовані.

Далі Трамп цікавиться, чи не знищували бюлетені в окрузі Фултон, а також чи не знищили машини для голосування?

Раффенспергер заперечив: «Домініон» (компанія, що продає програмне забезпечення та апарати для голосування) не вивіз жодного обладнання з округу Фултон.

Держсекретар також заперечив будь-яке втручання з боку компанії в роботу системи підрахунку.

Трамп: Ви повинні хотіти, щоб вибори були точними. І ви республіканець.

Бред: Ми вважаємо, що у нас дійсно точні дані.

Трамп: Ні, ні. Це навіть близько не так. Ви помилилися на сотні тисяч голосів.

Але Трамп намагається переконати та запевнити держсекретаря, що бюлетені знищують, а це є кримінальним злочином.

Трамп: Тож дивіться. Все, що я хочу зробити, це ось що. Я просто хочу знайти 11 780 голосів, що на один більше, ніж уже є. Тому що ми виграли цей штат.

Президент продовжує переконувати Бреда Раффенспергера у тому, що саме Трамп переміг у штаті.

Трамп: То що ми робитимемо, Бред? Ми перемогли на виборах, і несправедливо відбирати перемогу у нас таким чином… Я думаю, ви повинні сказати, що збираєтеся переглянути результати виборів, і ви можете це зробити, але перегляньте результати виборів з людьми, які хочуть знайти відповіді, а не з людьми, які цього не хочуть.

Раффенспергер: Пане президенте, у вас є люди, які надають інформацію, і ми маємо своїх людей, які дають інформацію. Потім справа передається до суду, і суд має ухвалити рішення. Ми повинні відстоювати свою позицію. Ми вважаємо, що наші цифри правильні.

Трамп продовжує тиснути на держсекретаря, вказуючи, що його штат дав неправдиву кількість голосів.

Трамп: Згідно із законом, ви не можете давати неправдиві результати виборів. Вам заборонено це робити. А це те, що ви зробили. Це неправдиві результати виборів… Мешканці Джорджії знають, що це було шахрайство. І через те, що ви зробили з президентом, багато людей не голосуватимуть, а багато республіканців голосуватимуть проти, бо ненавидять те, що ви зробили з президентом. Ясно? Вони це ненавидять. І вони голосуватимуть. І вас би поважали. Дійсно поважали, якби ситуацію можна було владнати перед виборами. У вівторок — день виборів.

Голоси в Джорджії підраховували в цілому три рази, і кожного разу з’ясовувалося, що демократ Джо Байден обійшов Трампа з незначним відривом. У результаті Байден отримав усіх виборників від Джорджії.

Читайте також: Ніяк не вгамується: Трамп назвав Байдена «фейковим президентом»

Як повідомляє видання USA Today, у Вашингтоні вже готуються до, ймовірно, найбільш масових протестів прихильників Трампа 6 січня (зокрема, правоохоронні органи). Попередні демонстрації часто супроводжувалися різними інцидентами і сутичками.

У соцмережах повідомлення про мітинг активно просувають різні групи, що підтримують Трампа (наприклад, «#StopTheSteal»).

Як відомо, 14 грудня колегія виборників своїм голосуванням затвердила перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах у США.

За Байдена проголосували 306 виборників, а за чинного президента США Дональда Трампа — 232. Для перемоги необхідно було отримати 270 голосів виборників.

Суд у штаті Техас не підтримав позов члена Палати представників США, республіканця Луї Гомерта і його однопартійців, які просили дозволити віцепрезидент Майку Пенсу відхилити голоси колегії виборників, котрі визнали перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Віцепрезидент Майкл Пенс відмовився переглядати результати президентських виборів, в яких перемогу здобув Джо Байден.

Обраний президент Джо Байден після того, як Колегія виборників підтвердила його перемогу на виборах, у своїй промові заявив, що «верховенство закону, наша Конституція і воля народу перемогли» над спробами Дональда Трампа оскаржити результати.

Схожі новини