Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Костюк зіграє в Абу-Дабі

У основній “сітці”, як і Еліна Світоліна 

Після напружених тренувань Марта Костюк відпочиває біля басейну. Благо клімат Еміратів це дозволяє... Фото Instagram
Після напружених тренувань Марта Костюк відпочиває біля басейну. Благо клімат Еміратів це дозволяє... Фото Instagram

Любителі тенісу нарешті дочекалися нового сезону. У жінок він стартує 5 січня турніром категорії WTA 500 в Абу-Дабі (ОАЕ). У основній «сітці» цього турніру зіграють дві українки — Еліна Світоліна й Марта Костюк. Остання потрапила до основної «сітки» після того, як із турніру в Абу-Дабі знялася швейцарка Белінда Бенчіч.

За новою кваліфікацією Жіночої тенісної асоціації, турнір WTA 250 — це колишній International, WTA 500 — колишній Premier, а WTA 1000 — колишні Premier Mandatory і Premier 5. При цьому розподіл рейтингових очок залишився без змін. Наприклад, за перемогу на турнірах WTA 1000 тенісистки й надалі отримуватимуть до свого рейтингу по 900 очок.

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (номер 5 у рейтингу WTA) готувалася до нового сезону на іспанських Канарських островах. Після турніру WTA 500 в Абу- Дабі (5−13 січня) Світоліна планує виступити на двох змаганнях у Мельбурні — турнірі категорії WTA 500 і першому «шоломі» 2021 року, Australian Open.

Перед турніром у Абу-Дабі Марта Костюк тренувалася в Еміратах разом із 20-річною тенісисткою з Канади Б'янкою Андреєску. За словами Костюк, на одному з останніх тренувань дівчата працювали над подачами.

Нагадаємо, 2019 року Андреєску стала переможницею US Open, обігравши у фіналі американську ветеранку Серену Вільямс.

Друга ракетка України Даяна Ястремська (номер 29 у рейтингу WTA) до нового сезону готувалася також у Еміратах. Звідти Даяна вилетить до Мельбурна, де планує зіграти на одному з турнірів WTA 500 і Australian Open.

Схожі новини