Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українця звільнили з полону в Лівії, а закрили в російському аеропорту – ЗМІ

  • 03.01.2021, 11:50
  • 621

На територію Росії не пустили українського моряка Володимира Давтяна, який повернувся з полону в Лівії, напередодні його звільнили разом зі ще трьома росіянами

У громадянина України нібито не виявилося потрібних документів і він залишається в московському аеропорту Шереметьєво. Про це з посиланням на главу Фонду захисту національних цінностей Р Ф Олександра Малькевича передає Обозреватель.

«Українця Володимира Давтяна не пускають у Росію, йому не дадуть перетнути кордон. Юридично це правильно: у нього немає документів, він іноземець», — заявив він.

За словами Малькевича, у цій ситуації моряку «має надати допомогу посольство України».

Зазначається, нібито група з чотирьох моряків на яхті запливла в територіальні води Лівії, після чого їх заарештували. Це трапилося декілька тижнів тому. Деякі ЗМІ повідомляли, що трьох росіян і українця викрали.

«Об'єктивно кажучи, інформації у нас взагалі кіт наплакав… Єдиний факт, який точно відомий, це те, що декілька тижнів тому в Лівії були затримані, схоплені чотири ці людини», — зазначив Малькевич.

За участю російських дипломатів питання повернення затриманих на батьківщину громадян РФ було вирішено, разом із ними повернувся з Лівії й українець. Літак із моряками приземлився в московському Шереметьєво в ніч із 2 на 3 січня.

«Ніяке консульство або посольство на нас не виходило. Він (Володимир Давтян. — Ред.) точно до ранку там заповнював папери, в терміналі, а потім його повинні наші компетентні органи і служби перемістити в аеропортову зону в Шереметьєво для прибулих іноземців. Те, що ми можемо зробити — журналісти, громадянське суспільство — це достукатися саме до посольства України, щоб їхній представник терміново прибув у Шереметьєво для вирішення питань», — заявив Малькевич.

Звільнені російські моряки зізналися, нібито не знали, за що їх заарештували і в чому звинувачували.

«Ми їздили на своїй яхті. Нікого не вбивали, нікого не захоплювали… Ми просто проїжджали повз цю державу. І нас захопили», — запевнив капітан судна Димитрій Димитріаді.

Схожі новини