Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За кілька днів розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО: умови та ціна

  • 03.01.2021, 09:10
  • 998

Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 року розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно

Через епідеміологічні загрози у 2021 році кожен учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови) відбудуться 10 квітня 2021 року, про це пише Четверта студія.

Реєстрація на основну сесію ЗНО-2021 триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року. Основна сесія запланована у період з 21 травня до 15 червня, додаткова з 29 червня до 16 липня.

Як розповіла керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк у ЗНО-2021 внесли зміни. Зокрема вони стосуються таких предметів як українська мова та література, а також математика.

Зокрема, вперше за увесь час українська мова винесена окремим предметом. Учасник ЗНО може обрати, що йому здавати: українську мову чи українську мову і літературу. Це різні предмети.

«Відповідь на запитання, що обирати, учень має шукати самостійно. До прикладу на спеціальність „архітектура і містобудування“ потрібно результати з предмета „українська мова і література“, а на спеціальність „будівництво і цивільна інженерія“ — „українська мова“. Зрозуміло, що українська мова і література є ширшим. Відтак, якщо учасник думає подавати документи на обидві спеціальності, то важливо розуміти, що в українській мові і літературі є також завдання з української мови», — зазначила Лариса Середяк.

Вартість пробного ЗНО у 2021 році різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 до 255 грн. Різниця у вартості пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи іншому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо. Підвищення вартості пробного ЗНО 2021 порівняно з попереднім роком зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань і збільшенням оплати праці працівників І тарифного розряду.

Водночас у 2021-му учасники пробного ЗНО матимуть додаткові можливості. Так, кожен учасник зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Схожі новини