Передплата 2024 «Добра кухня»

Тривала понад дві доби: у Франції припинили нелегальну дискотеку з 2500 учасниками

  • 02.01.2021, 19:10
  • 648

Поліція більш ніж добу намагалася зупинити вечірку, але її учасники чинили жорсткий опір

Нелегальна новорічна вечірка на заході Франції була завершена вранці у суботу, 2 січня. Її організували у закинутому ангарі в містечку Льєрон, що регіоні Бретань. На вечірку з'їхалися близько 2500 тисяч учасників, у самому Льєроні проживають лише близько 800 жителів.

Рейв-вечірку організували попри суворі коронавірусні обмеження і комендантську годину, яка діє у всій країні. Поліція понад добу намагалася зупинити вечірку, але її учасники чинили жорсткий опір, розповідає DW.

При цьому міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен наголосив, що поліцейські припинили незаконну рейв-вечірку без застосування насильства. Також вони конфіскували вантажівку, звукове обладнання та генератори.

«Ми продовжуємо перевіряти та складаємо протоколи на кожного учасника в момент, коли вони залишають місце проведення вечірки», — написав Дарманен у соцмережі Twitter.

Згодом він додав, що вже складено понад 1200 протоколів про адміністративні правопорушення. Утім, під його постом користувачі розмістили відео, на якому, за їхніми словами, учасники вечірки залишають місце її проведення в обхід поліцейських.

Дарманен також зазначив, що правоохорнці вже розпочали розслідування.

«Організатори будуть встановлені та притягнуті до відповідальності», — наголосив глава МВС Франції.

Він пообіцяв організаторам жорстке покарання.

За даними місцевої префектури поліції, протоколи на учасників вечірки складали за недотримання комендантської години, неносіння масок та за незаконну участь у масовому зібранні.

Про масову незаконну вечірку у французькому містечку стало відомо 31 грудня. На ній були гості з різних регіонів Франції та з інших країн ЄС.

Поліція намагалася зупинити рейв-вечірку, але її учасники почали жбурляти каміння та пляшки у правоохоронців. Також вони спалили одну поліцейську автівку і пошкодили ще три.

Схожі новини