Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри пандемію, Олімпіада в Токіо може відбутися влітку - премʼєр Японії

  • 02.01.2021, 12:10
  • 468

Це можуть бути найдорожчі літні Ігри

Перенесені Олімпійські і Паралімпійські ігри — 2020 в японському місті Токіо відбудуться влітку 2021 року, попри стурбованість з приводу росту хворих на коронавірус в країні. Про це заявив премʼєр-міністр Японії Йосіхіде Суґа, передає BBC.

Олімпійські ігри повинні розпочатися 23 липня, а Паралімпійські через місяць — 24 серпня.

Впродовж останніх днів в Японії різко зросла кількість хворих на COVID-19 — вперше за добу реєструють понад тисячу випадків. Проте прем’єр запевнив, що змагання таки відбудуться цим літом і будуть «безпечними та надійними».

Ігри в Токіо можуть стати найдорожчою літньою Олімпіадою в історії. Витрати на них зросли на $ 2,8 мільярдів через заходи, необхідні для запобігання поширення коронавірусу. Втім, організатори виключають перенесення змагань або ж їх скасування.

В той же час, проведене національним мовником NHK опитування показало, що більшість японців проти проведення Ігор у 2021 році. Вони виступають за відтермінування або ж взагалі скасування. Але, на думку премʼєра Суґа, Олімпіада зможе стати «символом глобальної солідарності».

Раніше віцепрезидент Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс теж запевняв, що Олімпійські ігри в Токіо відбудуться, попри ситуацію з коронавірусом.

В Японії з початку пандемії зареєстрували понад 239 тисячі випадків інфікування та понад 3,3 тисячі смертей. При цьому, за добу 31 грудня в країні виявили рекордні 1 337 нових випадків.

Схожі новини