Передплата 2024 ВЗ

Місцевій владі Білорусі дозволили стягувати гроші за виїзд із країни

  • 01.01.2021, 19:55
  • 665

З 1 січня 2021 року місцева влада в Білорусі може запроваджувати збір за виїзд із країни на автомобілі в розмірі 87 білоруських рублів

Про це повідомляє «Єврорадіо».

Відповідне рішення закріплено законом «Про зміну Податкового кодексу», який був оприлюднений на Національному правовому інтернет-порталі в перший день року.

«Від 1 січня 2021 року й до 1 січня 2023 року обласні ради депутатів мають право вводити на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь у пунктах пропуску», — йдеться в документі.

Своє рішення влада країни пояснює необхідністю залучення нових коштів для «вжиття додаткових заходів щодо консолідації доходів бюджету для боротьби з COVID-19».

Читайте також: У Білорусі хочуть позбавляти громадянства за «шкоду державі»

Платниками збору визнаються водії транспортних засобів максимальною масою до 5-ти тонн і з не більше ніж 8-ми місцями для сидіння, окрім водія.

Ставки збору встановлюватимуться обласними радами депутатів у межах трьох базових величин (87 білоруських рублів або понад 33,7 доларів, — ред.) за перетин кордону одним транспортним засобом незалежно від кількості пасажирів у цьому транспортному засобі.

Водночас зазначається, що за відсутності відповідного рішення з боку місцевих депутатів ставка збору на виїзд із країни вважатиметься рівною нулю.

Схожі новини