Передплата 2024 «Добра кухня»

Легка форма, але страшні наслідки: лікар зробив резонансну заяву про COVID-19

  • 01.01.2021, 11:55
  • 1 034

Лікар Токійської клініки Hirahata clinic Коїті Хірахата розповів про те, що наслідки коронавірусу можуть бути серйознішими, ніж сам перебіг хвороби

Хірахата займається створенням бази даних людей, які страждають саме від наслідків Covid-19. Для них він також проводить відповідний курс лікування, повідомляє GreenPost.

За його словами, більше третини тих, у кого з`явилися наслідки коронавірусу, стали лежачими хворими вже після захворювання. Лікар також заявив, що навіть ті, хто всього лиш один день пролежав з температурою або зовсім перехворів безсимптомно, стикаються з важкими наслідками.

Так, серед пацієнтів, які страждають від наслідків коронавірусу, 97,1% скаржаться на слабкість, 86,8% — на депресію, а 83% — на «туман у голові».

Також серед симптомів відзначають головний біль, безсоння, утруднене дихання, відсутність апетиту, випадання волосся і біль у всьому тілі.

Читайте також: Коронавірус може спровокувати розвиток діабету у здорових людей: дослідження

Фахівець додав, що від наслідків захворювання при легкій формі страждають переважно молоді люди до 40−50 років: вони становлять понад 80 відсотків хворих. Він також підкреслив, що жінки стикаються з цим недугом у півтора раза частіше за чоловіків.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень