Передплата 2024 ВЗ

Після виборів у вересні 2021 року в Росії можуть початися процеси, подібні до білоруських, і Україна має бути до цього готова – Порошенко

  • 31.12.2020, 13:37
  • 563

Вибори до Держдуми Російської Федерації, які призначені на вересень 2021 року, можуть спричинити суспільні процеси, подібні до білоруських

Україна має бути готовою до будь-якого розвитку подій — про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в інтерв’ю на «5 каналі».

«У вересні будуть проходити вибори у Державну Думу Російської Федерації. Я не кажу, що Путін і його „Єдина Росія“ програють ці вибори. Я думаю, що він набере 50+. Але результат цей буде такий самий, як результат виборів Лукашенка в Білорусі. Ви малюйте собі будь-які цифри, але народ в ці цифри не вірить і ніколи не підтримає цю позицію», — прогнозує Порошенко.

«Що в Росії відбудеться після вересня, я не берусь сьогодні сказати, особливо після цих жахливих розслідувань Навального, який на весь світ оприлюднив доказову причетність до вбивства вищого керівництва ФСБ Росії і, можливо, вищого керівництва держави. Я не виключаю, що у вересні в Росії почнуться після виборів певні процеси», — наголошує Порошенко.

«Дуже важливо, щоб Україна зустріла вересень об’єднаною, сильною, із сильними Збройними Силами. Щоб у нас була абсолютно чітка стратегія, що нам робити на Донбасі. Я впевнений, що питання миротворців дасть нам можливість повернути Донбас 2021-го року. Дуже важливо, щоб ми ефективно діяли по Криму — це наш шанс», — переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини