Передплата 2024 «Добрий господар»

Волинські музейники не отримують зарплату вже другий місяць

  • 31.12.2020, 14:35
  • 564

Працівники музею історії сільського господарства Волині, що у Рокинях, не отримали заробітну плату за листопад та грудень

Про це розповів директор музею-скансену Олександр Середюк, передає Суспільне.

Боргують працівникам за два місяці 108 тисяч гривень зарплати, — каже Олександр Середюк.

У зв’язку з пандемією штат музею скоротили з 12 працівників до семи. Ці люди проводять екскурсії, охороняють об’єкти та доглядають за територією. Олександр Середюк розповів, що не заробили грошей через відсутність туристів та карантин. Зазнали збитків на 140 тисяч гривень.

Бухгалтерка музею Тетяна Ванюрська каже, що згідно з рішенням комісії кошти в музею забрали: «Яка процедура була, нам не повідомили. Так само не пояснили, як можна гасити заробітну плату одних людей за чужий кошт».

Заступник начальника обласного управління культури Валерій Дмитрук розповів, що на 2020-ий рік на музей-скансен з бюджету області виділили 609 тисяч гривень. Цих грошей вистачило до жовтня включно. Решту музей мав би заробити сам.

Тому на період листопад-грудень посадовець зробив подання на дофінансування заробітної плати музейників скансену. Але на засіданні бюджетної комісії 21 грудня, не тільки з управління культури, а й з інших розпорядників, кошти зекономлені установами на енергоносії були спрямовані на потреби медицини.

Читайте також: Краще було звільнитись і стати на «біржу», ніж чекати на допомогу

Грошей для фінансування скансену на цей рік у бюджеті немає. Так прокоментував ситуацію голова обласної бюджетної комісії Орест Маховський. Із 5 січня члени бюджетної комісії будуть спілкуватися з очільником цього музею, аби почути стратегію та план на 2021 рік, і зрозуміти, які ресурси він готовий вкласти в розвиток музею в рамках своєї половини. За результатами буде ухвалено рішення про фінансування цього музею, — каже Орест Маховський.

Щодо погашення зарплати працівникам музею за листопад-грудень бюджетна комісія шукатиме гроші на початку січня.

Схожі новини