Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні буде п'ять етапів вакцинації від COVID-19 по два раунди кожен

  • 31.12.2020, 12:30
  • 478

В Україні розробили дорожню карту з імунопрофілактики, яка передбачає п’ять етапів вакцинації населення від COVID-19 по два раунди кожен

Для кожного з етапів визначені кілька платформ, тобто місць, де проводитимуть вакцинацію. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі Громадського радіо.

«Це мобільна група, яка виїжджає на місце і вакцинує людей. Наприклад, працівників закладів охорони здоров’я чи працівників соціальних установ. І друга платформа — це пункти щеплення, які створюються при центрах первинної медико-санітарної допомоги або амбулаторно-поліклінічної допомоги».

Для кожного з п’яти етапів передбачено два раунди вакцинації та визначені свої цільові групи.

«Коли ми говоримо про перший етап, до якого входять медичні працівники, військовослужбовці, які захищають Україну на сході і працівники соцустанов, то на цей етап потрібно 46 днів, щоб зробити щеплення мобільними бригади. У другому етапі у нас люди старші за 60 років, а це понад 9 млн осіб. З них першими отримають щеплення люди з хронічними хворобами та ті, у яких виникає найбільше ускладнень при інфікуванні коронавірусом».

Схожі новини