Передплата 2024 «Добра кухня»

Сироти, яким вже виповнилося 23 роки, зможуть отримати житло поза чергою

  • 31.12.2020, 09:50
  • 545

В Україні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, у тому числі після досягнення ними 23 років, зможуть отримати житло з житлового фонду позачергово

Відповідний закон сьогодні набрав чинності. Документ вчора опублікували у виданні «Голос України». Однак у дію його введуть лише через три місяці.

«Особи з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 23 років не втрачають право на позачергове одержання жилого приміщення або, за їх бажанням, — грошової компенсації», — зазначено в тексті закону.

Отримати житло або компенсацію вони можуть за умови, якщо перебувають на обліку поліпшення житлових умов на момент досягнення 23-річчя.

Передбачено забезпечити сиріт соціальним або орендованим житлом до надання упорядкованого житлового приміщення для постійного проживання.

Закон також регулює і постановку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, місцем походження яких є населені пункти тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях, Автономній республіці Крим та Севастополі.

Схожі новини