Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прив'язали до лісовоза й поїхали: на Львівщині стався конфлікт між лісорубами та екоактивістом

  • 30.12.2020, 10:15
  • 1 086

Журналіст заявив про тортури

Поблизу села Лавочне Сколівського району на Львівщині відбувся конфлікт між 44-річним місцевим журналістом Василем Василитиним і працівниками лісогосподарства. Ті, як стверджує співробітник медіа, побили його.

Водночас один із лісорубів заявив, що працівник видання «Антикорупційний вісник» під час сутички вистрілив йому в ногу з травматичного пістолета. Конфлікт підтвердила пресслужба поліції Львівської області на офіційному сайті.

Фото з ФБ Володимир Явдик
Фото з ФБ Володимир Явдик
Фото з ФБ Володимир Явдик
Фото з ФБ Володимир Явдик

Місцевий журналіст Володимир Явдик на сторінці у Facebook описав ситуацію зі слів свого колеги Василитина. Останній розповів: він зупинив лісовоз, назвався журналістом і почав знімати відео. Можливо, дерева було зрубано незаконно.

Чотири чоловіки через це побили журналіста, завдаючи йому удари по голові. Той знепритомнів, і зловмисники обшукали його, забравши мобільний телефон, на який потерпілий вів відеозйомку, і викравши ще 5000 гривень, які були в чохлі.

Працівники лісогосподарства, за словами потерпілого, катували його: прив'язали буксирним поясом до бампера лісовоза та продовжили бити, а незабаром завели машину й проїхалися з прив'язаною до бампера людиною.

«Але відразу на дорогу вибігли мешканці села Лавочне, дружина Василя й зупинили цей лісовоз», — розповів колега журналіста. Нападники нібито погрожували місцевим жителям і не дали їм звільнити Василитина.

Фото з ФБ Володимир Явдик
Фото з ФБ Володимир Явдик

Як повідомляє телеканал «Прямий», поліція відкрила два кримінальні провадження: за постріл Василитина і лісничого та за побиття екоактивіста.

Фото з ФБ Володимир Явдик
Фото з ФБ Володимир Явдик

Схожі новини