Передплата 2024 «Добрий господар»

На Личаківському кладовищі перепоховали в’язнів Пересильної тюрми № 25

  • 29.12.2020, 18:50
  • 659

На Личаківському кладовищі, на полі почесних поховань № 76, перепоховали останки жертв політичних репресій – в’язнів Пересильної тюрми № 25

Присутні вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів та лампадок до місця поховання та виконали Державний Гімн України. Також відбулась громадська панахида, пише пресслужба ЛОДА.

«Відновлення правди про політичні репресії, гідне вшанування їхніх жертв є громадянським обов’язком кожного з нас. Люди, які загинули від жорстоких злочинів комуністичного режиму мають бути поховані належним чином. Висловлюю велику подяку комунальному підприємству Львівської обласної ради „Доля“ за надзвичайно важливу здійснену пошукову роботу, за відновлення та збереження пам’яті жертв політичних репресій. Назавжди залишаться в нашій пам’яті та пам’яті майбутніх поколінь українців невинні жертви радянської репресивної машини. Ми як ніколи повинні усвідомлювати цінність свободи і незалежності, яку сьогодні наші воїни, ризикуючи власним життям, захищають на Сході України у боротьбі з російським агресором. Вічна і світла пам’ять жертвам політичних репресій, честь і слава Героям! Слава Україні!» — зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Зазначимо, у співпраці з Меморіальним музеєм «Територія терору», фахівці КП ЛОР «Доля» упродовж 2017−18 років провели ексгумацію 428-ми останків жертв політичних репресій — в’язнів Пересильної тюрми № 25 із території садово-городнього кооперативу «Світоч» за адресою: м. Львів, 6-й Топольний провулок.

Схожі новини