Передплата 2024 «Добрий господар»

Фонд Порошенка надав кисневе обладнання лікарням Львівщини, Прикарпаття та Буковини

  • 29.12.2020, 11:30
  • 577

Волонтери доставили кисневі концентратори від Фонду Порошенка в лікарні Львівської області, Прикарпаття та Буковини

Зокрема, кисневий апарат передали в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню, ще сім таких концентраторів поїдуть у лікарні області, повідомляє сайт «ЄС».

«Апарати штучної вентиляції — це апарати, які потрібні для вкрай важких хворих та реанімаційним відділенням. Але ми бачимо на практиці, що загалом в лікарню потрапляють пацієнти із середньої формою важкості. Звичайно, якщо в наявності є концентратори у відділенні, то у кожного конкретного пацієнта у разі потреби є можливість подихати, тобто отримати кисневу терапію», — пояснює заступниця генерального директора Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Наталія Дьоміна.

«Якщо не зміниться вектор дій влади, то можемо сміливо називати це геноцидом. Особливо при тім, що про виділені кошти ми чуємо, а ніяких результатів не бачимо. Тому знову доводиться своїми машинами возити, їздити з допомогою», — зазначила громадська активістка, учасниця війни на Донбасі Маруся Звіробій.

До Чернівців і Чернівецької області волонтери «Європейської Солідарності» доставлять чотири кисневих концентратори, їх отримають опорні лікарні, які борються з COVID-19 і найбільше потребують такої медичної апаратури.

«Коли дивишся на цей невеличкий прилад — розумієш, що він дуже схожий на бронежилет, тому що в 2014 році всім світом збирали гроші на бронежилети і шоломи для наших бійців, і цей бронежилет давав шанс жити. Так і зараз кисневий концентратор дає людині, яка не дай Боже, потрапила на „ковідне“ ліжко шанс дихати і, відповідно, шанс жити», — сказав волонтер, ветеран війни на Донбасі Олексій Петров.

До Львова Благодійний Фонд Порошенка та активісти «Європейської Солідарності» доставили вісім кисневих концентраторів, звідси їх доправлять до лікарень Перемишлян, Жидачева та Старого Самбора.

«Ще навесні ми мали локдаун, у нас був карантин, але чомусь держава не підготувалася до цієї ситуації. Оскільки процес закупівлі і забезпечення лікарень триває дуже довго, незважаючи на надзвичайну ситуацію, то мусимо підключатися», — зауважила керівник Львівського осередку «Справи громад» Уляна Дідич.

«Дякую, що Фонд Петра Порошенка і „Справа громад“ відгукуються на нашу ініціативу. Сьогодні така допомога потрібна і лікарням районного напрямку, тому шість таких концентраторів поїдуть у райони, віддалені від міста Львова», — наголосила Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Загалом у лікарні Фонд Порошенка з волонтерами днями відправили 50 кисневих концентраторів. Зокрема, одну партію передали у лікарні та військовий шпиталь у прифронтовій зоні на Донеччині. Ще 20 концентраторів кисню очікують отримати і незабаром передати в медзаклади.

Від початку пандемії коронавірусу Фонд Порошенка, компанія Рошен і волонтери передали медзакладам понад 157 тисяч захисних костюмів, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю та ремонт понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 лікарень. Понад 50 тисяч продуктових наборів отримали люди із вразливих категорій.

Зараз Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» опікуються закупівлею кисневого обладнання для хворих на COVID-19.

Схожі новини