Передплата 2024 «Добра кухня»

«Євросолідарність», «Слуга народу» та ОПЗЖ – соціологи назвали трьох лідерів партійних рейтингів

  • 28.12.2020, 13:07
  • 1 018

Партія Зеленського вже не має одноосібного лідерства серед політичних сил, її рейтинг фактично зрівнявся із підтримкою «Європейської Солідарності» та «ОПЗЖ», різниця між ними перебуває в межах похибки

Такі дані на підсумковій пресконференції «Новорічні сподівання і несподіванки: з якими почуттями і думками українці проводжають старий і зустрічають Новий рік» оприлюднили керівники Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Центру Разумкова та КМІСу.

За їхніми підрахунками, партія Порошенка після парламентських виборів додала близько 10%, і зараз за неї готові проголосувати 17% тих, хто готовий йти на вибори та визначився. «Слуга народу», яка на парламентських виборах 2019 року отримала більше 43%, зараз отримала б 18% підтримки. За межами 5-відсоткового бар’єру перебувають партії «Голос», «Українська стратегія Гройсмана», «Свобода», «Удар» та інші.

Про подібні тенденції свідчить і опитування Центру Разумкова, проведене з 4 по 9 грудня.

За даними Центру Разумкова, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, партія «Слуга народу» отримала б 26,5% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився. За партію «Європейська Солідарність» готові віддати свій голос відповідно 19,5%.

Загальнонаціональне репрезентативне опитування проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із Київським міжнародним інститутом соціології методом особистого інтерв’ю з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження КМІС проведене з 4 по 8 грудня 2020 року методом телефонного опитування. В обох дослідженнях опитано по 2000 респондентів. Похибка складає 3,3%.

Схожі новини