Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Частину підприємців звільнили від ЄСВ та єдиного податку

  • 27.12.2020, 18:55
  • 709

Українські підприємці, які входять до I групи платників податків, звільняються від сплати внесків до бюджету до травня 2021 року

Про це інформує пресслужба Офісу президента України.

«З грудня 2020 року до травня 2021 ФОПи 1-ї групи звільняються від сплати ЄСВ та єдиного податку», — сказано в повідомленні.

Підприємці даної групи звільняються від сплати податків у зв'язку з набуттям чинності ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Читайте також: Виплати підприємцям: як отримати грошову допомогу

Водночас зміни щодо звільнення підприємців II-ої групи від сплати єдиного податку законом № 1072 до Податкового кодексу не вносилися.

Пенсійний фонд розпочав фінансування одноразової матеріальної допомоги фізичним особам-підприємцям в розмірі восьми тис. грн. За перший день здійснення виплат, гроші отримали 280,3 тис. осіб на суму 2 млрд. 242,8 млн. грн.

Схожі новини