Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені випробовують ліки, які можуть захистити від COVID-19

  • 27.12.2020, 17:55
  • 574

У Великій Британії вчені з Університетського коледжу Лондона (UCLH) випробовують новий препарат Storm Chaser, який потенційно може давати швидкий імунітет до коронавірусу

Про це повідомляє The Guardian.

Storm Chaser («Штормовий мисливець») розроблений UCLH спільно з фармацевтичною компанією Astrazeneca, яка раніше спільно з Оксфордським університетом випустила свою вакцину від коронавірусної інфекції.

Препарат є коктейлем з антитіл до SARS-CoV-2, він вводиться в організм у два етапи.

Вчені відзначають, що імунна відповідь на ін’єкцію такої суміші виникне вже протягом декількох днів, тоді як уже схвалені вакцини стимулюють вироблення антитіл протягом місяця.

Розробники Storm Chaser очікують, що в разі успішних випробувань, ліки допоможуть пацієнтам лікарень і мешканцям будинків для літніх людей запобігти спалаху коронавірусу.

Читайте також: Вчені опублікували нове дослідження про імунітет до COVID-19

Вчені прогнозують, що препарат буде забезпечувати людям захист від зараження на період від 6 до 12 місяців.

Наразі Storm Chaser перебуває на першій фазі клінічних випробувань на людях, коктейль з антитіл ввели десяти добровольцям. У разі схвалення регуляторами, препарат може надійти в арсенал лікарів вже до весни наступного року.

Вірусолог Лондонського університетського коледжу доктор Кетрін Хуліхан, яка очолює дослідження препарату, зазначила, що Storm Chaser може стати хорошим доповненням до арсеналу вже наявних засобів для боротьби з коронавірусом.

Схожі новини