Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Саудівській Аравії знайшли нові поклади нафти та газу

  • 27.12.2020, 17:15
  • 652

Саудівська Аравія оголосила про відкриття чотирьох нових родовищ нафти і газу в різних районах королівства

Про це в неділю, 27 грудня, повідомляє інформаційне агентство SPA з посиланням на міністра енергетики країни Абдель Азіз бен Сальмана Аль Сауда.

За його словами, компанія Saudi Aramco, що виявила нові поклади нафти і газу, «працює над визначенням площі і розмірів виявлених родовищ і оцінкою кількості нафти, газу і конденсату в них».

«Нетрадиційна нафта була виявлена ​​на родовищі Ер-Ріш на північний захід від Дахрана, — сказав міністр. — Там у свердловині № 2 щодня витягується 4 452 барелів легкої арабської нафти і 3,2 млн. куб. футів (90 614 куб. м.) газу в день. З метою визначення масштабів родовища компанія пробурила свердловини № 3 і № 4».

Він додав, що первинний видобуток зі свердловини № 3 на Ер-Ріше склав 2 745 барелів на день тієї ж якості нафти, а також 3 млн. куб. футів (84 950 куб. м) газу в день. Видобуток легкої нафти зі свердловини № 4 на Ер-Ріше досяг 3 654 барелів на добу, при цьому обсяг газу склав 1,6 млн. куб. футів (45 307 куб. м) на добу.

Читайте також: Росія під прикриттям військових кораблів видобуває український газ з Одеського родовища, — ДПСУ

Крім того, розповів міністр, нетрадиційний газ був також виявлений у двох свердловинах на північний захід від родовища Гауар. У першій свердловині Ель-Мінаххаз витягується 18 млн. куб. футів (близько 510 тис. куб. м) газу на добу поряд з 98 барелів конденсату. Видобуток газу з другої свердловини Ес-Сахба становить 32 млн. куб. футів (906 тис. куб. м) на добу.

Водночас, за словами міністра, нафта була виявлена ​​в свердловині Ель-Аджрамія на північний захід від Рафха в північному прикордонному районі, де тестові випробування привели до видобутку 3 850 барелів нафти на добу.

«Відкриття в Ер-Ріш має особливе значення, оскільки воно довело можливість видобутку дуже легкої арабської нафти з гірської формації Тувайк (Джебель-Тувайк)», — зазначив міністр.

Нагадаємо, в 2020 році через нафтову кризу Саудівська Аравія втратила більш як 27 млрд. доларів. Бюджет країни недоотримав 12% доходів — довелося закривати дефіцит податками.

Схожі новини