Передплата 2024 «Добра кухня»

За підсумками 2020 року буде перевиконання держбюджету - Шмигаль

  • 26.12.2020, 18:30
  • 719

Глава уряду наголосив, що держава повністю виконує свої зобов'язання, зокрема з фінансування капітальних видатків

Завершення бюджетного року, розвиток атомної енергетики, тренд на відновлення промисловості, зменшення безробіття, результати програми «5−7-9» — такими були основні економічні події останнього тижня року, що минає.

Як передає Укрінформ, такі підсумки підбив на своїй сторінці у Фейсбуці Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Це останній допис із рубрики „Економіка тижня“ цього року. У 2021-й ми заходимо із прогнозами про зростання економіки на майже +5%. Для цього в нас із вами є все необхідне: стратегія, ресурси та готовність спільно працювати заради блага своєї країни», — написав прем'єр.

Глава уряду відзначив, що станом на 23 грудня загальний фонд державного бюджету було виконано на 100%. «До кінця року доходи бюджету буде суттєво перевиконано. Коли наш уряд прийшов у березні, відставання по доходах становило майже 40 млрд грн. Завдяки активній роботі по боротьбі зі схемами та скрутками цю цифру вдалося нівелювати. У порівнянні з минулим роком податкові органи завершують рік збільшенням зборів на більш ніж 60 млрд грн», — зауважив Шмигаль.

Також, відзначив прем'єр, попри маніпуляції окремих політиків, держава повністю виконує свої зобов'язання, зокрема, з фінансування капітальних видатків.

«На Єдиному казначейському рахунку станом на 23 грудня було понад 60 млрд грн, і це абсолютний рекорд на цю дату. Всі борги із зарплат шахтарям виплачені, кошти на закупівлю вакцин виділені, доплати у розмірі 8 тис. грн українцям, діяльність яких буде припинена внаслідок „карантину зимових канікул“, вже здійснюються», — додав Шмигаль.

Серед подій тижня Прем'єр відзначив свій візит на Херсонщину, де завершилося будівництво повітряної лінії електропередачі Запорізька АЕС — підстанція «Каховська».

«За словами керівництва Енергоатому — це дасть можливість Запорізькій атомній електростанції у січні наступного року вперше у своїй історії вийти на повну потужність у своїй роботі. За 11 місяців цього року українські АЕС виробили 52% всієї електроенергії, що абсолютно співставно цифрам минулих років. Атомна енергетика та її розвиток були та залишаються одним із пріоритетів нашого Уряду. Наступного року Україна вперше відмовиться від зберігання відпрацьованого ядерного палива у Росії. Це заощадить українським платникам податків сотні мільйонів доларів та зменшить нашу залежність від країни-агресора», — розповів Прем'єр-міністр.

Схожі новини