Передплата 2024 «Добрий господар»

Параграфи у підручниках з хімії про «цілющі властивості соди» виправлятимуть вручну

  • 25.12.2020, 12:30
  • 777

Інформацію в підручнику з хімії про те, що сода лікує рак, пропонують замінити іншим текстом

Вчителів примусять заклеювати у підручниках хімії скандальну інформацію про соду, яка нібито лікує від раку. У розпорядженні ZN.UA є лист від Інституту модернізації змісту освіти, який розіслали по школах.

У ньому йдеться про те, що видавництво «Грамота» підготувало вклейку з новим текстом, який рекомендують наклеїти на скандальний. Тепер замість соди учням розповідатимуть про йодовану сіль.

«Просимо донести зазначену інформацію до відома вчителів і організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії сторінки 8 підручника «Хімія. 9 клас,» — йдеться у листі.

Схоже, вчителям хімії буде чим зайнятися під час канікул. Адже, якщо у школі кілька класів по 30−40 учнів, їм доведеться вирізати і вклеїти новий текст у близько сотні підручників.

Читайте також: Школярів вчать лікувати рак… содою!

В підручнику з хімії для 9-го класу автори радять лікувати рак за допомогою соди. В одному з параграфів сказано, що водний розчин соди слід пити для «профілактики і лікування онкозахворювань, пом'якшення кашлю при застуді» і при деяких інших хворобах. Такі рекомендації обурили громадськість. Підручник був надрукований накладом 40 175 примірників у 2017 році за часів міністра освіти Лілії Гриневич.

Схожі новини