Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Регламентний комітет проігнорував "кнопкодавство" під час призначення Шкарлета

  • 24.12.2020, 19:35
  • 552

Комітет з питань регламенту та депутатської етики Верховної Ради не розглянув матеріали щодо можливого "кнопкодавства" під час голосування за призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета. У фракції "Голос" звернулися через це до Офісу генпрокурора

Про це в Facebook повідомила народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун, а також сайт партії.

«Я розумію позицію ОПЗЖ — вони захищають своїх „кнопкодавів“. Частина „слуг народу“ заявили, що для них це витрачання часу, і у них є важливіші справи. Непогано, чи не так? Дійсно, навіщо членам комітету з питань регламенту та депутатської етики розглядати порушення регламенту та депутатської етики?», — написала Совсун.

У «Голосі» звернулися до Офісу генпрокурора. Фракція вимагає розпочати досудове розслідування щодо можливого «кнопкодавства» депутатів та поінформувати про відкриття справи.

Так, народного депутата від ОПЗЖ Григорія Суркіса не було в залі, однак його картка проголосувала «за».

Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364−2 Кримінального кодексу України. Народний депутат, який проголосував замість Григорія Суркіса, має бути покараний відповідно до закону.

«Голос» вимагає:

  • ухвалити заяву про вчинення кримінального правопорушення та невідкладно, але не пізніше 24 годин з моменту отримання заяви, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань;
  • розпочати досудове розслідування щодо дій народних депутатів України, у яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 364−2 Кримінального кодексу України;
  • поінформувати про відкриття справи, надавши належним чином посвідчений Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також: Освіта за старими лекалами… Шкарлет просуває табачниківську реформу

Напередодні Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. До цього він виконував обов’язки голови Міносвіти. Кандидатура Шкарлета була підтримана мінімальною кількістю голосів (226 нардепів). Частина нардепів були обурені таким призначенням і скандували «Ганьба!».

Схожі новини